maandag 3 september 2012

Indiaas koken

Gisteren heb ik kookles gehad van Rosemary. We waren vorige week al samen naar de markt geweest. Daar heeft ze me uitgelegd wat al die mooie Indiaase groentes zijn en hoe je ze klaar kunt maken. Dus van alles wat gekocht. Alle bosjes groene blaadjes worden spinazie genoemd, maar ze zien er heel verschillend uit en schijnen ook verschillend te smaken. Er is zelfs rode spinazie, die moet ik ook snel eens proberen.

Maar goed, gisteren was het zover, ik kreeg les, mocht alleen maar kijken want Rosemary vindt het nog steeds heel apart dat ik van alles zelf wil doen. We hebben dahl gemaakt, dat zijn gekookte linzen met gefruite uitjes, knoflook, tomatenpuree en chilipoeder. We hebben ook Tori, een groente die lijkt op courgette gemaakt gebakken met tomaat en uit en chilipoeder. Rosemary heeft chapati's voor ons gemaakt voor bij de groente en bij de dahl eet je rijst. Ik vond het allemaal erg lekker, de meiden vonden de dahl minder lekker maar de rest ging er goed in. Ze hebben geprobeerd op z'n Indiaas te eten, met de handen dus. Fred was daar erg blij mee, er lag genoeg op de grond.

1 opmerking:

  1. Haha, die Fred! Ik hoop dat hij een beetje kan wennen aan de drukte op straat en het klimaat.
    Leuk trouwens, die foto's nu bij de tekst!
    Liefs voor allen, Sandra

    BeantwoordenVerwijderen